Zoeken
  • Vandefiets.nl

Plattelandspioniers in Ulft

Op zaterdag 25 mei fietsten we vanuit Deventer naar Ulft. En dat betekent: de Ijssel langs! Eerst naar Zutphen, vandaar door naar Doetinchem om daar de Oude Ijssel tegen te komen. Onze fietstocht door het Achterhoekse coulissenlandschap en de bossen rond Doetinchem werd begeleid door enkele prachtige wolkpartijen.


Wat bracht ons naar Ulft? We presenteerden Vandefiets.nl aan de bezoekers van een avond van VPRO Tegenlicht: Power to the Platteland.


Tijdens deze avond pitchten vijf genomineerde plattelandspioniers bovendien hun projecten. We zagen een voedselbos voorbijkomen, leerden wat 'Erfdelen' precies is en zagen hoe in Winterswijk de krimp te lijf wordt gegaan. Meer dan voldoende inspiratie voor nieuwe fietstochten door Oost-Nederland, kortom. Hier zie je alle plattelandspioniers op een rij.


Één van ons, Karel, mocht samen met Bettina de Bock (Hoogleraar Plattelandsontwikkeling) en Hamit Karaküs (Directeur Platform 31) een prijs uitreiken aan de pioniers die ons en de zaal het meest wisten te overtuigen.


Dat werden de mannen van WEN, die van hun dorp - Wijnjewoude - het eerste energieneutrale dorp van Nederland hopen te maken. Van harte gefeliciteerd!


27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven